The Private Travel Agent

Meer Tijd - Meer aandacht - Meer Privacy

En toch niet duurder!

Island Hopping op de Seychellen aan boord van een luxe motorjacht.

 

De Seychellen

 

Het paradijs op aarde bestaat echt. Het ligt op 1700 km ten Westen van de kust van Kenia in het midden van de Indische Oceaan en het heeft een naam: ”de Seychellen”. Deze kleine archipel verzamelt enkele eilandjes die amper een schortenlap groot zijn.  Het is één van de best bewaarde en meest idyllische plekken op de planeet. Hoe klein een eiland van de Seychellen ook is, het is ofwel helemaal of voor een groot deel beschermd natuurgebied. De Seychellen is op zich al een dure bestemming, maar als je verschillende hotels op verschillende eilanden met elkaar combineert kom je al rap aan astronomische prijzen uit. Maar daarnaast is het gebied te mooi om de hele vakantie op 1 eiland te blijven. Daarom heb ik dit programma samengesteld. Het is verlengbaar voor en na de cruise, maar het is wel de beste, de goedkoopste en de meest rustgevende manier om deze Tuin van Eden te bezoeken.

 

Het motorjacht de M/Y Pegasus

 

De M/Y Pegasus werd volledig gerenoveerd in 2016. Het motorjacht meet 45 meter en heeft een dubbele romp. Een 18 koppige bemanning staat in voor maximaal 44 passagiers verdeeld over 21 buitenkajuiten. De kajuiten van hogere categorie hebben panoramische ramen, de andere patrijspoorten. Het yacht heeft ook 250 m2 aan open dek beschikbaar voor haar gasten. Het jacht haalt een topsnelheid van 10 knopen of een kleine 20 km/u.

 

Het programma

 

Dag 1 – donderdag

Vlucht Brussel naar Mahé.

 

Dag 2 - vrijdag

Aankomst in Mahé verwelkoming en transfert naar het Eden Blue Hotel

Overnachting in een standaardkamer op basis van ontbijt en vrije tijd

 

Dag 3 – zaterdag

Transfert naar de aanlegsteiger waar de M/Y Pegasus je opwacht. Inscheping. Later op de dag gaan de trossen los en wordt koers gezet naar St Anne.

 

Dag 4 – zondag

In de voormiddag wordt onder begeleiding van een parkwachter een bezoek gebracht aan dit onbewoond eiland dat vroeger een lepra kolonie was. Nu wordt het eiland voornamelijk bevolkt door reuzen schildpadden. Na de wandeling wordt een BBQ georganiseerd op het strand. De rest van de namiddag is vrij om van het strand en de zee te genieten.

 

Dag 5 – maandag

’s Morgens wordt het anker gelicht en vaar je naar Cousin. Hier is er mogelijkheid voor een optionele excursie naar het vogelreservaat dat onder het beheer van Bird Life International staat. Meer dan een kwart miljoen vogels hebben hier een broedplaats gevonden. De stranden worden ook als nestplaats gebruikt voor zeeschildpadden. In de namiddag vaar je naar Anse Lazio dat als een van de mooiste stranden op aarde wordt beschouwd. Tijd voor watersport, snorkelen of duiken (tegen betaling). Overnachting voor anker

 

Dag 6 – dinsdag

In de voormiddag vaar je naar Aride. Hier is een optionele excursie beschikbaar naar de top van het eiland. Het eiland is de thuis voor een fauna en flora die nergens anders voorkomt. Op de middag vaar je naar St Pierre voor een namiddagje strand en watersport. Bij zonsondergang wordt koers gezet naar Baie St Anne op Praslin. Daar blijft het yacht aangemeerd voor de nacht.

 

Dag 7 – woensdag

Op Praslin kun je een optionele excursie maken door de Vallée de Mai dat op de Wereld erfgoed lijst staat. Met een beetje geluk zie je een zwarte papegaai die enkel op dit eiland voorkomt. Daarna gaat het naar Felicite voor strand en watersport. ’s Avonds gaat het jacht voor anker in La Digue.

 

Dag 8 – donderdag

In de voormiddag is er mogelijkheid voor een optionele excursie op La Digue. La Dique is wellicht het meest vreemde maar ook het meest gefotografeerde eiland van de Seychellen. De excursie brengt je naar plantages waar je de productie van kokosolie kunt meemaken. Er wordt ook tijd doorgebracht op Anse Source d’Argent. Dit is een overweldigend strand met vreemde rotsformaties. In La Passe kun je op souvenirjacht. In de late namiddag vaar je af naar Moyenne.

 

Dag 9 – vrijdag

Nog heel even genieten van het paradijs. Zwemmen, snorkelen , BBQ op het strand. In de late namiddag gaat het terug naar Mahe waar je in de loop van avond aanlegt. ’s Avonds vergast de kapitein je op een afscheidsdiner met live muziek. Overnachting aangemeerd in Mahe.

 

Dag 10 – zaterdag

In de loop van de voormiddag ontscheping. Je wordt terug naar het Eden Blue hotel gebracht waar je in afwachting van de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht kunt genieten van een dagkamer en het zwembad van het hotel.

 

Dag 11 – zondag

Aankomst in Brussel.

 

Dit programma is mogelijk vanaf € 3500 per persoon. De correcte prijs hangt af van de beschikbare vluchten en hutten op het ogenblik van reservatie.

 

Wat is steeds inbegrepen?

 

- de vluchten van Brussel naar Mahe in economy;

- luchthaven- en plaatselijke taksen;

- het privé vervoer van de luchthaven van Mahe naar het hotel, naar het schip, terug naar het hotel en de luchthaven;

- de overnachting in een standaard kamer in het Eden Bleu hotel op Eden Island op basis van kamer en ontbijt

- de cruise aan boord van de M/Y Pegasus op basis van vol pension

- een dagkamer na de cruise in afwachting van de terugvlucht naar Brussel.

 

Wat is niet inbegrepen?

 

- de dranken aan boord en tijdens de excursies;

- de optionele excursies;

- het gebruik van het duikmateriaal en gemotoriseerde watersporten;

- uitgaven van persoonlijke aard.

Koningslaan 36 b31 - 3de Verd.- 8300 Knokke-Heist

Tel: 050621052 - E-mail: rufin@paradise.be - Erkenning 1997