The Private Travel Agent

Meer Tijd - Meer aandacht - Meer Privacy

En toch niet duurder!

Het Beste van Albanië

 

Achtdaagse groepsreis. Begeleider: Rufin Duwel

 

Verbazingwekkende landschappen en een indrukwekkende culturele erfenis

 

Dag 1 - Zondag 23 september

Brussel - Kruja - Tirana

Vertrek uit Brussel in de voormiddag met Adria Airways of Austrian Airlines. Na een korte tussenlanding in Ljubljana of Wenen komen wij in de namiddag aan in Tirana. Na het oppakken van de bagage en het vervullen van de immigratie formaliteiten vertrekken we meteen naar Shkodra. Shkodra is één van de oudste steden van Albanië en heeft de grootste Christelijke gemeenschap van het land. U bezoekt er de citadel van Rosafa en maakt een wandeling door de oude stad. Er is ook mogelijkheid om het Museu I Memories (dat gewijd is aan de Communistische repressie onder de Stalinistische dictatuur) te bezoeken. Overnachting in Shkodra. Hotel Colosseo ****of gelijkwaardig.

 

Dag 2 - Maandag 24 september

Vroeg uit de veren, we moeten een ferry halen. Maar het is dan ook de moeite waard. De dag begint met een rit door de natuur van het Noorden en als eerste apotheose is er een tocht op het prachtige meer van Koman. Daarna rijden we door naar Decani voor een bezoek aan het Servisch Orthodoxe klooster van Decani. De kloosterkerk is geroemd om haar prachtige fresco's. Nadien gaat het richting Prizren. Een heel aangenaam provinciestadje met een rijke handelsgeschiedenis. Overnachting in Prizren.

Hotel Kacinari **** of gelijkwaardig.

 

Dag 3 - Dinsdag 25 september

Bezoek aan Tirana

We zetten indien nodig ons bezoek aan Prizren verder en keren terug naar de hoofdstad Tirana. Hier bezoeken we het Nationaal Historisch Museum, het museum voor Schone Kunsten, de Orthodoxe en Katholieke kathedralen, de Ethem Bey Moskee  en verschillende andere bezienswaardigheden. Overnachting in Tirana - Hotel Vila Alba **** of gelijkwaardig.

 

Dag 4 - Woensdag 26 september

Tirana - Berat

We zetten indien nodig ons bezoek aan Tirana verder en vertrekken daarna naar Berat. Berat is erkend door UNESCO en heeft de bijnamen van de “Witte Stad” of “de Stad met Duizend Vensters”.  Het is een typisch Ottomaanse stad met nauwe straatjes en steegjes, verschillende moskeeën en kerken. Op het programma staat het bezoek aan de stad, de citadel met het Onufri Museum. Onufri was een, in de Middeleeuwen, gekende iconen schilder die te herkennen is aan de unieke rode kleur die hij in zijn werk gebruikte. Overnachting in Berat - Hotel Grand White City **** of gelijkwaardig.

 

Dag 5 - Donderdag 27 september

Berat - Ardenica - Apollonia - Saranda

U zet koers naar het Zuiden. De eerste stop is het klooster van Ardenica. In de kerk van het klooster kunt u prachtige fresco’s en een imposante iconostase bewonderen. Het is in deze kerk dat de legendarische Skanderbeg zijn koningin huwde in 1451. De volgende stop on ze weg is Aoollonia. Apollonia was een Romeinse universiteitsstad. Het is hier dat Octavianus studeerde voor hij later de geschiedenis zou ingaan als Keizer Augustus. Daarna volgen we de impressionante Ionische kust (Albanese Riviéra) die aan de Llogara pas tot 1012 m klimt. Tegen de avond komt u aan in Saranda. Overnachting in Saranda - Hotel Brillant **** of gelijkwaardig.

 

Dag 6 - Vrijdag 28 september

Saranda - Butrint - Het Blauwe Oog - Gjirokastra

De dag begint met een bezoek aan de archeologische site van Butrint die eveneens een plaats veroverde op de UNESCO werelderfgoedlijst. Butrint beleefde zijn glorietijd onder de Romeinen toen het de status van kolonie had. Maar de stad bleef verder bestaan onder het Byzantijnse Rijk. De ruïnes van Butrint liggen in een bos dat aan een meer grenst. Dit meer is met een natuurlijk kanaal verbonden met de Ionische Zee. De volgende stop is Syri I Kaltër of het Blauwe Oog. Dit is een mysterieus natuur fenomeen. Ongeacht de regenval stoot deze bron bijna constant, en al eeuwen, hetzelfde debiet water uit. Duikers zijn al tot 50 m afgedaald, maar hebben nog steeds niet de bodem bereikt. De lunch is voorzien op deze rustgevende site. Wie zijn zwemgerief bij heeft kan gerust een duik in het heldere maar frisse water nemen. Daarna rijden we door naar Gjirokastra. Overnachting in Gjirokastra Hotel Argjiro *** of gelijkwaardig.

 

Dag 7 - Zaterdag 29 september

Saranda - Gjirokastra - Tirana

We beginnen de dag met een bezoek aan Gjirokastra die eveneens de UNESCO Werelderfgoed lijst staat en de bijnaam “Stad van Steen” heeft. Het is een prachtige, typische Ottomaanse Middeleeuwse stad. We bezoeken de oude stad en de citadel. Na de keren we terug naar Tirana waar we in de late namiddag aankomen. Overnachting in Tirana - Hotel Vila Alba

 

Dag 8 - zondag 30 september

Tirana - Brussel

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Kruja. Deze stad is vast verbonden met de Albanese volksheld Skanderbeg die in de Middeleeuwen met succes het verzet tegen de Turken organiseerde. We bezoeken het Skanderbeg Museum, het Etnografisch museum en de oude bazar. Dit is de ideale plek om naar originele en artisanale souvenirs te jagen. Daarna wordt tijd om naar de luchthaven te vertrekken voor de terugvlucht naar Brussel. De tijd is gekomen om afscheid te nemen van het land van de Zonen van de Adelaar. Een week geleden kwam je hier toe als een vreemdeling. Vandaag vertrek je als een vriend met een koffer vol nieuwe indrukken en ervaringen. We vliegen terug via Lljublija of Wenen.

Aankomst in Brussel rond 19 u00.

Prijs is per persoon op basis van
een gedeelde tweepersoonskamer
in kamer en ontbijt.
Datum Basisprijs Single
Supplement
23 sep € 1250 € 250

Inbegrepen:

- Kamer en ontbijt

de vluchten met Adria Airways of Austrian Airlines

• 7 overnachtingen in 3 en 4 sterren hotels

• Erkende Engelstalige reisgids

• Bijstandsverzekering

• Professionele chauffeur

• Moderne voertuigen met AC

• Toegangsgelden voor de geplande bezoeken

• Documentatiemateriaal

• Locale taksen

 

Niet inbegrepen:

- annuleringsverzekering

- uitgaven van persoonlijke aard

- bezoeken en maaltijden die niet in het programma voorzien zijn

 

Klik hier voor ons volledige aanbod aan individueel begeleide rondreizen door Albanië.

 

Opgelet dit programma is niet geschikt voor wie problemen heeft met trappen en oneffen terrein!

Koningslaan 36 b31 - 3de Verd.- 8300 Knokke-Heist

Tel: 050621052 - E-mail: rufin@paradise.be - Erkenning 1997